GnuCash

Det finns idag många alternativ på marknaden om du är företagare med en mindre rörelse eller enskild firma, kassör i en förening eller en privatperson på jakt efter ett enkelt och bra ekonomiprogram. De flesta programmen kostar tyvärr pengar och de som inte gör det har i regel sina brister i funktionalitet eller bygger på on-line lösningar som inte alla känner sig bekväm med.

Det finns dock ett bra ekonomiprogram som inte kostar någonting och är enkelt att ladda ned: GnuCash. GnuCash är en fri programvara, "öppen källkod", och därmed helt gratis att ladda ned och använda.

GnuCash

GnuCash finns på ett trettiotal språk och för de flesta operativsystem. Det är ett idealiskt program för enklare firma, en förening eller för hemekonomin.GnuCash finns översatt till svenska. Programmet hanterar bl.a. dubbel bokföring, kund- och leverantörsreskontra. GnuCash hanterar även olika valutor, villket är en fördel om man t.ex. tjänar pengar på nätet.

GnuCash gratis ekonomisystem

På Flashback finns ett forum, Stora GnuCash-tråden, som innehåller många värdefulla frågor, tips och råd om tillämpningen.

Läs även andra bloggares åsikter om .